Olej z Pestek Winogron - Manufaktura Natura
  • Wyprzedaż!

Olej z Pestek Winogron - Manufaktura Natura

Indeks: 5903351291248

25,00 zł
22,50 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Odkryto niebanalny wpływ tego oleju na skórę, między innymi dzięki ogromnej zawartości kwasu linolowego oraz witaminy E, która jest doskonałym antyutleniaczem, opóźniającym procesy starzenia. W jego składzie znajdziemy także witaminę B6, lecytynę, flawonoidy, resweratrol oraz szereg minerałów.

Olej z pestek winogron sprawdzi się w pielęgnacji skóry normalnej, tłustej, delikatnej, dojrzałej oraz trądzikowej.

Idealnie sprawdzi się również do pielęgnacji włosów, jak i skóry na twarzy oraz na całym ciele.

Naturalny i ekologiczny Olej z Pestek Winogron od Manufaktura Natura
Pojemność: 30 ml

Jak go stosować?

  • Olej działa nawilżająco i zmiękczająco – pozostawia skórę jedwabiście gładką, bez nieprzyjemnego wrażenia tłustości; kilkoma kroplami oleju wzbogać porcję kremu, balsamu, żelu i serum bezpośrednio przed użyciem; sprawdzi się szczególnie w przypadku cery odwodnionej,
  • przypadku użycia przez osoby o cerze naczynkowej zadziała ściągająco i tonizująco, przyniesie ulgę, ukoi podrażnienia, zmniejszy ‘pajączki’,
  • używaj w zastępstwie oliwki do ciała lub innych kosmetyków nawilżających po kąpieli, dobrze się wchłonie i nie pozostawi tłustego filmu na skórze,
  • wykorzystaj jako krem do rąk, oliwkę do skórek i paznokci,
  • nałożony na włosy w formie maski pozostawi je odżywione, miękkie i błyszczące - dzieje się tak z powodu dużej zawartości NNKT, które wnikają w strukturę włosa; nałóż produkt na całe włosy, zawiń ręcznikiem i pozostaw na minimum godzinę (najlepiej całą noc), następnie umyj jak zwykle; zabieg szczególnie polecamy osobom o włosach zniszczonych farbowaniem,
  • wykorzystaj jako serum dyscyplinujące końcówki włosów,
  • użyj w formie oleju do masażu w nierozcieńczonej formie, w połączeniu z innymi olejami lub olejkami eterycznymi; szybko się wchłonie, a razem z nim cenne składniki, które odżywią i ujędrnią skórę. Wykorzystaj go do wykonania masażu relaksującego, leczniczego (rozluźniającego mięśnie i stawy) i antycellulitowego.

Skład INCI

Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil 

100% Organic

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, certyfikat organiczności Soil Association

Kraj pochodzenia: Południowa Afryka

5903351291248
2021-04-29
Nowy produkt

5 produktów w tej samej kategorii: